FOTBAL. Revenire cu victorie: Luceafărul - Chindia 2-1

Data actualizării: Data publicării:
luceafarul

Luceafărul Oradea a revenit în liga secundă cu victorie. Prima din acest sezon, obținută în fața Chindiei Târgoviște, scor 2-1. După ce în urmă cu câteva zile a fost la un pas de retragere, formația orădeană i-a oferit noului antrenor, Cristi Dulca, șansa unui debut cu dreptul, care menține valabil obiectivul echipei, promovarea.

GOL: Luceafărul - Chindia 1-0

Cu un singur punct acumulat în șase etape, Luceafărul s-a aruncat în ofensivă încă din primele minute. După ratările lui Codoban din minutul 5 și Țegle în minutul 7, Luceafărul a încercat golul și din propria jumătate, prin Codoban. Deschiderea scorului a venit de la punctul cu var, în minutul 23. Vătavu l-a faultat în careu pe Vlad Rusu și omniprezentul Claudiu Codoban, cu o execuție precisă, a înscris în dreapta lui Popescu.

Bucuria avantajului nu a ținut mult. Liviu Mihai a prins un șut de excepție, de la aproximativ 25 de metri, central pe poartă, și a restabilit egalitatea.

GOL: Luceafărul - Chindia 1-1

Goana după prima victorie a Luceafărului a continuat și în minutul 42 centrarea lui Roșu a fost retrimisă în careul mic de Codoban, de unde Bedea a înscris cu capul.

GOL: Luceafărul - Chindia 2-1

Avansul luat înainte de pauză a fost securizat perfect de Luceafărul în mitanul secund în fața unei echipe a Chindiei rămasă fără replică până la final.

Cristian Dulca, antrenor Luceafărul Oradea: “Nu e imposibil nimic în fotbal, dar acesta e proiectul și acestea sunt planurile de-a ajunge în Liga I, cu această echipă. Ca să-l contrazic, așa, pe Eminescu, nu Luceafăr bland coboară în joc, eu vreau să fie: Luceafăr blând coboară în sus... sau urcă în sus.”

Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei Târgoviște: “Din păcate, nu am reușit să contracarăm agresivitatea echipei gazdă, o agresivitate pozitivă, nu am reușit să avem posesia, nu am reușit să ne facem periculoși.

Dacă pentru Luceafărul Oradea a fost prima victorie a sezonului, cea de-a doua înfrângerea a Chindiei a coborât-o pe aceasta de pe podium.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri