Fotografia unui orădean, medaliată cu aur în Irlanda

Data publicării:
fotografie 170315

Cele două surori gemene, în vârstă de 20 de ani, care apar în fotografia artistului orădean nu sunt modele şi au venit la şedinţa foto din curiozitate. Nici prin gând nu le-a trecut că fotografia făcută de Ovidiu Pop va fi medaliată cu aur la salonul internaţional din Irlanda.

"A fost o experiență extraordinară", consideră Camelia Udrea. "Am lucrat împreună cu sora mea. Am pozat și a fost un lucru pe care nu l-am mai făcut. Mă bucur mult pentru Ovi, pentru premiul care l-a luat și sigur aș mai repeta experiența."

Diana Udrea, sora ei, o completează: "Cel mai dificil a fost să ne păstrăm expresia feței fără să zâmbim preț de câteva minute, dar rezultatul a fost unul neașteptat. A fost o surpriză pentru noi să aflăm că fotografia noastră a fost premiată internațional."

Fotografia intitulată "Sisters" (Surori), i-a adus orădeanului medalia de aur din partea Societății Americane de Fotografie.

"Am avut șansa și norocul să câștig la categoria "people", o categorie destul de vastă dacă ne gândim că sunt foarte mult apreciate fotografiile cu oameni mai în vârstă", explică Ovidiu Pop.

Un premiu peste hotare i-a adus în luna februarie și o altă fotografie cu o femeie. Cu poza "Macri" a luat o mențiune la un salon internațional de fotografie ce a avut loc în Serbia.

"El a reușit ca în lucrările sale să comprime tot ce înseamnă un mesaj. EL a știut și a reușit să realizeze ca aceste imagini să dialogheze cu privitorul", este de părere Ștefan Toth, președintele Clubului Fotografic "Nufărul" din Oradea.

Cele două fotografii care i-au adus recunoaşterea internaţională fac parte dintr-o expoziție pe care artistul a realizat-o special pentru luna martie cu scopul de a omagia femeia.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri