Gala "Campionii Viitorului" - la Arena "Antonio Alexe"

Data publicării:
CAMPIONII VIITORULUI-BETA 260416

199 de reprezentanţi ai sporturilor olimpice şi 72 ai celor neolimpice vor primi, în total 150 de mii de lei. În schimb, antrenorii vor împărţi 20 de mii de lei. Unele dintre cele mai mari premii vor ajunge la sportivii echipelor de polo masculin şi feminin juniori ale clubului Crişul şi judoka de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul.

Istvan Huszar, viceprimarul Oradei: "Ne uităm că suma nu a crescut consistent, atunci pot să spun că suntem nemulțumiți. Pentru că ar fi bine să avem posibilități financiare mai consistente și atunci pe viitor să putem oferi mai mulți bani."

De premii se bucură cel mai mult sportivii de la cluburile departamentale sau cele neolimpice.

Ionel Bungău, directorul clubului Crişul Oradea: "Această inițiativă de când a pornit ne face foarte mult bine, pentru că, din păcate, ministerul cam uită să premieze sportivii și, iată, singura noastră oază în care ne refugiem cu aceste premii este primăria."

Dan Matei, directorul LPS Bihorul: "Primul program de sănătate și, într-adevăr, cel mai ieftin, probabil, este mișcarea și sportul. E limpede. Eu nu spun sportul de performanță, dar sportul este... și noi nu facem acest lucru."

În alegerea sportivilor s-a ţinut cont de nominalizările făcute de antrenori şi au fost luate în calcul rezultatele obţinute în competiţiile interne şi internaţionale. Regulamentul ar putea fi modificat pentru următoarele ediţii ale galei.

Iacob Hanţiu, directorul Clubului Sportiv Universitar: "Noi am discutat despre acest lucru în cadrul ședințelor care le-am avut. Chiar să găsim alte modalități decât cele bănești de a sprijini copiii la vârsta mică."

Gala "Campionii Viitorului" va avea loc mâine, de la ora 16:30, în Arena "Antonio Alexe". Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri