Greva foamei într-un centru de refugiaţi din Ungaria, aproape de graniţa cu România

Data publicării:
refugiati

"Suntem refugiaţi, nu terorişti !" Este mesajul migranţilor dintr-un centru aflat în Ungaria, la graniţa cu România. Oamenii au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile în care sunt ţinuţi de autorităţile maghiare.

Dupã mai multe luni de când trãiesc în centre pentru refugiaţi ca acela din Bekescsaba, zeci de migranţi s-au revoltat împotriva condiţiilor de gãzduire oferite de autoritãţile maghiare.

"Este o afacere violentă, nu există tabere închise în Europa doar Ungaria are tabere închise. De ce ? Nu există diferenţă între talibani şi maghiari. Fac acelaşi lucru: talibanii folosesc violenţa, maghiarii folosesc violenţa", şi-a strigat nemulţumirea unul dintre refugiaţi.

La începutul sãptãmãînii aproape 100 de migranţi au intrat în greva foamei. Ei cer sã fie eliberaţi pentru a-şi continua drumul spre Europa.

"Majoritatea celor găzduiţi în acest centru se plâng de faptul că nu au mâncat de mai multe zile. Unii dintre ei spun că sunt refugiaţi, nu terorişti", a relatat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

"Nu suntem criminali, am cerut doar azil aici", spune un refugiat.

Centrul pentru refugiaţi din Bekescsaba se află la 40 de kilometri de graniţa cu România şi are regim închis, ce nu permite celor găzduiţi să părăsească incinta.

Cei mai mulţi dintre imigranţii găzduiţi în acest centru au protestat folosind mai multe bucăţi de lenjerie pe care au scris diferite mesaje.

Localnicii le condamnă acţiunea: "Cred că nu trebuia permisă intrarea lor. Cred că nu avem ce face cu ei, cu modul lor de gândire, cu obiceiurile lor. Păcat că s-a ajuns aici, dar e greu să-i primim."

O echipă de inspectori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru drepturile omului a vizitat centrul din Bekescsaba. Vor da primele concluzii în câteva zile.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri