Grevă spontană la Agenţia de Mediu Bihor

Data actualizării: Data publicării:
protest mediu 210317 (1)

A fost acţiune de protest marţi dimineaţa, la Agenţia de Protecţie a Mediului Bihor. Angajaţii instituţiei au pichetat sediul, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarii.

protest mediu 210317 (1)
protest mediu 210317 (1)

 

O acţiune similară a avut loc acum şi săptămâna trecută, când funcţionarii APM Bihor au oprit lucrul timp de două ore. Pentru că Guvernul nu a răspuns la solicitările protestatarilor de a purta un dialog pentru rezolvarea problemelor, marţi angajaţii de la Protecţia Mediului au oprit din nou activitatea între orele 10 şi 12.

De această dată lor li s-au alăturat şi comisarii Gărzii de Mediu Bihor.

Protestatarii susţin că angajaţii din domeniul protecţiei mediului au cele mai mici salarii din întregul sistem bugetar. “În perioada 2009– 2015, salariile personalului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, care sunt în număr de 1934 de angajaţi nu au mai fost modificate”, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor din domeniul protecţiei mediului.

Funcţionarii de la APM şi de la Garda de Mediu au atras atenţia că în cazul nesoluţionării revendicărilor, vor declanşa conflictul colectiv de muncă şi vor întrerupe activitatea pe timp nelimitat.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri