HANDBAL. Naţionala de tineret a României, în pregătiri la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
sport handbal

Cu Sandu Iacob la prima sa acţiune ca selecţioner a naţionalei de handbal tineret a României, tricolorii se pregătesc în aceste zile la Oradea. Aceştia vor rămâne în oraşul de pe Crişul Repede până joi, urmând ca în perioada 27-28 octombrie să suţină două jocuri de verificare, la Trebisov, în Slovacia, cu formaţia similară a ţării gazdă şi cu Norvegia.

„Încercăm să implementăm stilul de joc pe care Xavier Pascual l-a făcut la echipa de seniori şi noi doar pregătim jucătorii pentru o eventuală convocare la lotul mare. Sunt jucători talentaţi care oricând pot să facă pasul", a declarat Sandu Iacob, antrenorul naţionalei de tineret.

Noul selecţioner al tineretului cere răbdare cu actuala generaţie sub 20 de ani, în rândurile cărora se regăsesc şi doi jucători cu trei ani mai mici, Cătălin Brăescu, de la Ştiinţa Bacău şi Daniel Pop, de la Potaissa Turda.

„Marele minus este că nu au posibilitatea de-a căpăta experienţă constant. Puţini dintre ei joacă în mod constant la echipe de Liga Naţională, unde nivelul este mai ridicat. Nu rămâne decât să-şi aştepte rândul, să ştie să se vândă cât mai bine, pentru a avea posibilitatea să fie cunoscuţi", susţine Sandu Iacob.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri