Hristos a înviat! | Mii de orãdeni, la slujbele de Înviere

Data publicării:
slujba inviere

Hristos a înviat! - și-au spus milioane de români, care au sărbătorit Învierea Domnului. Ortodocși, catolici, reformați, protestanți - cu toţii au lăsat deoparte grijile şi au aprins de la lumânări flacăra speranţelor. Și în Oradea bisericile au fost pline în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când credincioșii au venit cu miile la slujba de Înviere.

La miezul nopții de sâmbãtã spre duminicã, preoții de la Biserica cu Lunã din Oradea au ieșit și au împãrțit Lumina Sfântã. La slujba de Înviere au participat nu doar localnici, ci și credincioși veniți din țarã și din strãinãtate.

"De foarte mult timp nu am fost în România și voiam să îmi aduc aminte de ce făceam când eram copii."

"Eu sunt din Bucovina, am venit la fratele meu aici la Bihor și este prima dată când sărbătoresc Paștele în afara Bucovinei."

Sute de credincioși au venit la Bazilica Romano-Catolicã din Oradea, unde ritualul a început prin binecuvântarea focului și aprinderea Lumânãrii Pascale.

"Această înviere ne-a dat și nouă speranță că viața noastră nu se termină cu moartea, nu se termină cu mormântul, ci continuă învierea în viața veșnică", susţine credincioasă romano-catolică.

"Această lumină să o ducem acasă, în mijlocul familei, să putem fi și noi purtători de Hristos."

A urmat procesiunea în jurul statuii Sfântului Ladislau din fața catedralei, iar episcopul a binecuvântat coșurile cu alimente aduse de credincioși.

Anul acesta Biserica Ortodoxã și cea Catolicã au sãrbãtorit Paștele în aceeași zi.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghițã
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri