In memoriam. Poliţiştii au organizat o expoziţie cu picturi realizate de colonelul Ioan Baciu

Data publicării:
expozitie Baciu

Pe simeze au fost așezate 17 lucrări realizate de regretatul polițist în timpul său liber. Expoziția a fost o surpriză plăcută pentru mulți dintre cei care i-au cunoscut activitatea, dar nu și pasiunea. Colonelul Baciu a fost ofiţer judiciarist timp de 36 de ani, fiind unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din Bihor.

Comisar Florian Sîrca, președintele Fundației "Colonel Ioan Baciu": "Anul trecut, într-o discuție pe care am avut-o cu fiica domnului colonel, cu doamna Ciobanu Ramona, am aflat că acesta avea în timpul liber ca hobby realizarea unor picturi și atunci am spus că ar fi oportun să organizăm un vernisaj în memoria lui."

Picturile au fost completate de câteva portrete semnate de o tânără artistă, Oana Marina, studentă la Cluj Napoca.

"Este o expoziție care cuprinde multă sinceritate, multă dăruire, multă speranță. Acesta este cred că sensul și al fundației și al tinerei pictorițe", consideră criticul de artă Ramona Novicov.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Colonel Ioan Baciu, înființată în 1996. Aceasta are ca scop ajutorarea polițiștilor bihoreni și a familiilor acestora, în cazul unor probleme de sănătate.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri