Incendiu într-un bloc de nouă etaje din Oradea. 21 de locatari au avut nevoie de ajutor

Data publicării:
pompieri

foto: ISU Crișana

Pompierii au primit apelul de urgență prin 112 în jurul orei 22.15. Cinci echipaje cu 30 de pompieri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea au intervenit pe Strada Aluminei cu o ambulanță, trei autospeciale de lucru și una de transport personal şi victime multiple. Salvatorii au fost însoțiți de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Când au ajuns la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul cuprinsese un motoscuter aflat la parterul unui bloc de nouă etaje, motiv pentru care casa scării era inundată complet cu fum.

„Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în mai puţin de zece minute, acţionând simultan pentru verificarea fiecărui apartament şi evacuarea tuturor locatarilor care se aflau în locuinţe, în scopul împiedicării expunerii acestora la fum şi al preîntâmpinării unor eventuale evenimente nedorite. Echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi echipajul de paramedici al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au asistat 21 de persoane care inhalaseră fum, acestora administrându-li-se oxigen în scopul prevenirii hipoxiei", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

Niciunul dintre cei care au inhalat fum nu a fost dus la spital. Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului fumatul în locuri nepermise. Focul a distrus un motoscuter şi şapte contoare electrice şi a afectat uşa secundară de acces în bloc şi aproximativ 100 de metri liniari instalaţie electrică.

Salvatorii au rămas în zonă până spre ora 1, ca să asigure că nu mai există niciun pericol.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri