Incendiu la o casă parohială din Bihor

Data publicării:
DSC02227

Pompierii au fost anunţaţi despre producerea incendiului puţin după miezul nopţii. Trei autospeciale de la Detaşamentul din Marghita au pornit imediat spre locul sinistrului, unde au găsit întregul acoperiş al construcţiei în flăcări.

Iniţial, preotul şi localnicii au încercat să stingă focul, dar fără succes. 17 pompieri militari au acţionat timp de mai bine de două ore ca să oprească incendiul. Intervenţia a fost dificilă pentru că în acelaşi timp salvatorii au fost obligaţi să protejeze biserica aflată în aceeaşi curte cu casa parohială, dar şi o anexă a unei gospodării învecinate, despărţită doar de un metru de clădirea în flăcări.

Ca să aducă apă, pompierii au fost nevoiţi să facă drumuri la o distanţă de 6 kilometri, unde exista singura sursă de unde puteau să-şi umple cisternele.

După ce au stins focul, echipele de intervenţie au constatat că incendiul a distrus aproximativ 170 metri pătraţi din acoperişul clădirii şi o parte din cel al incintei în care se afla centrala termică. Primele date ale anchetei indică faptul că flăcările au pornit de la un scurtcircuit la panoul de comandă al instalaţiei termice.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri