Incendiu la o firmă de plante medicinale din Bihor

Data publicării:
incendiu Buntesti 2

Incendiul a fost semnalat în jurul orei 6:40, când un apel la dispeceratul ISU Crişana anunţa că o hală din Bunteşti era cuprinsă de foc. Trei echipaje de stingere din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei au fost trimise de urgenţă la locul indicat, unde flăcările cuprinseseră hala de producţie şi o anexă din lemn. 

Focul a ajuns la acoperişul acestora, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi şi exista riscul de propagare la hala de depozitare.

După mai multe ore, pompierii au reuşit să stingă incendiul în jurul orei 10:30. Salvatorii au rămas în zonă până la amiază ca să caute eventuale focare ascunse.

„Echipajul de paramedici al subunităţii a acordat primul ajutor calificat unui bărbat intoxicat cu fum, care se afla la faţa locului în momentul izbucnirii incendiului, transportându-l ulterior la spital", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

În urma incendiului au ars acoperişul halei de producţie şi o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi din tavanul acesteia, anexa din lemn, trei scule electrice şi o tonă plante medicinale. În schimb, pompierii au reuşit să salveze hala de depozitare cu o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi, două tone plante medicinale, două cântare şi doi metri cubi dulapi din lemn.

„Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jar sau scântei căzute din sistemele de încălzire (uscătorul de plante medicinale)", au transmis pompierii bihoreni.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri