Închiderea hipermarketurilor în weekend, susţinută de producători

Data publicării:
hipermarket

De aproape 25 de ani Dorin Hodişan cultivă legume şi căpşuni. Îşi vinde marfa în piaţă, pentru că producţia mică nu-i permite să aprovizioneze constant marile magazine. Bărbatul consideră că în cazul în care hipermarketurile vor fi închise în week-end, bihorenii ar cumpăra mai mult din pieţe.

"După mine producătorul şi cel care produce natural ar trebui să fie sprijinit. Întâi de toate să se facă o reclamă la marfa naturală, la marfa sănătoasă. Ar fi un lucru benefic ca lumea să ştie ce consumă", crede Dorin Hodişan. 

Cumpărătorii nu văd cu ochi buni închiderea marilor magazine sâmbăta şi duminica.

"Nu cred că ar trebui închise pentru că lumea atunci se duce mai mult să-şi cumpere pentru că sunt mai liberi."

"Multă lume lucrează şi nu are vreme în timpul săptămânii să-şi facă cumpărăturile."

Există şi opinii favorabile proiectului. "Duminica nu se lucrează, este un cuvânt după care toate religiile se iau, că duminica este o zi de sabat a Domnului."

Şi Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România susţine măsura propusă, dar din alte raţiuni.

"Cei care pleacă în agricultură sunt cei care provin din mediul rural, aceştia dacă ar avea posibilitatea de desfacere şi, dacă ar fi sprijiniţi, cu siguranţă ar prefera să rămână să muncească în România", apreciază Teodor Ioan Birţ, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România.

În alte ţări europene, precum Ungaria, programul de funcţionare al marilor magazine a fost deja limitat. 

Propuneri de închidere a hipermarketurilor la final de săptămână au mai fost discutate în Parlament şi în 2010 şi în 2014, dar au fost respinse.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri