Infertilitatea, combătută cu o vitamină

Data publicării:
infertilitate beta

Acum 5 ani, Janeta Gali a realizat că va avea nevoie de ajutor medical ca să rămână însărcinată. Pentru că avea probleme de infertilitate, a urmat un tratament în Ungaria.

"Prima dată ne-am dorit, doi ani am încercat și apoi cu ajutorul medicilor și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit. Nu unul, ci doi", spune femeia.

Rezultatul nu a fost același în cazul altor femei care au încercat diverse tratamente pentru infertilitate.

"Prietena mea a încercat două fertilizări in vitro în Ungaria și niciuna nu a reușit."

"Am mai multe prietene care au încercat să aibe copii și nu au reușit."

Medicii spun că numărul femeilor care nu pot rămâne însărcinate este ridicat.

Dr. Petru Citulea, medic ginecolog: "Un sfert din populața feminină care dorește un copil are probleme în obținerea unei sarcini."

Explicații?

"Orele prelungite de program, stressul, neîmplinirile, nerecurgerea la refugii antistress fac să fim în eticheta unei tulburări de ovulație", susţine Nicolae Suciu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie.

"Până la 35 de ani, mai ales dacă a făcut și un avort la cerere sau a avut o sarcină extrauterină, se poate întâmpla orice fel de accident obstetrical, care, automat, are influență asupra fertilității", afirmă Doru Anastasiu, președintele Societății Româno-Germane de Obstetrică și Ginecologie.

Un studiu început anul trecut în România a demonstrat că infertilitatea poate fi tratată cu o substanță care se găsește în multe fructe ori în fasole.

"Myo-inositolul e o singură substanță și surpriza este că este de fapt o vitamină. Pentru pacientele care au utilizat myo-inositol ca și substanță activă, s-a evidențiat un procent de 10% de reușite, reușita constă într-o sarcină dusă până la termen", explică dr. Bogdan Vătafu, coordonatorul studiului.

Studiul s-a efectuat pe 3 mii de femei cu probleme de infertilitate și a demonstrat că myo-inositolul normalizează ovulația, produce scădere în greutate și îmbunătățește calitatea ovocitelor. Produsele farmaceutice care conțin această substanță pot fi găsite în farmacii la un preț de 100 de lei.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri