Inginerii, cei mai căutaţi la Târgul de Cariere de la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
targ de cariere1 Oradea

O meserie intrată într-un con de umbră în anii '90 a ajuns astăzi cea mai căutată pe piaţa muncii. O dovedesc firmele din Parcul Industrial al Oradei, care au mare nevoie de ingineri. Companiile au încercat să-i găsească la Târgul de Cariere de sâmbătă, unde au organizat chiar şi un work-shop dedicat specialiștilor în inginerie.

Încă de la primele ore ale dimineții, la târg au venit zeci de persoane, interesate să afle cât mai multe informații despre slujbele vacante. Au avut la dispoziţie peste o mie de locuri de muncă, oferite de 30 de companii.

"Am terminat Facultatea de Științe Economice, momentan sunt student la Master și aș încerca să încep o carieră în domeniu."

"Sunt în anul 4 terminal și cheltuielile de sfârșit de an mă împovărează. Aș vrea să fiu pe cont propriu, să nu depind de părinți."

Firmele au căutat de la lucrători comerciali și operatori în fabrici până la agenți de vânzări, economiști și mai ales ingineri. Ca să-i atragă, companiile au încercat să se promoveze cât mai bine.

"Aduc tot felul de prototipuri, de instrumente diferite astfel încât deja candidații să poată înțelege ce se întâmplă în cadrul acelei companii. Ingineria se pare că este clar meseria viitorului, în toate domeniile ei", consideră Luminița Popa, organizator local al Târgului de Cariere.

targ de cariere1 Oradea

Cea mai mare companie din parcul industrial al Oradei, care furnizează componente pentru infrastructura telecom şi industria auto, a organizat inclusiv un work-shop. În cadrul acestuia s-a discutat despre modul de lucru, responsabilitățile și posibilitățile de dezvoltare pe care le are un inginer în cadrul firmei.

"Am decis să organizăm acest work-shop pentru a familiariza inginerii și studenții cu procesele noastre, astfel încât să-i conștientizăm despre industria noastră și procesele pe care le facem și să-i invităm la noi", explică Carmen Sass, reprezentant HR în cadrul companiei.

Și celelalte firme de pe platforma industrială au fost dispuse să ofere cât mai multe facilități ca să-i atragă pe ingineri.

"Ţintim spre persoane care vin și fără experiență, ne gândim să le oferim training la locul de muncă, țintim și studenți pentru care avem variante de workshopuri, instruiri la noi", a precizat Nicoleta Sotoc, manager HR în cadrul unei companii.

"Lucrează cu tehnologii de înaltă clasă, într-un mediu profesionist, un mediu tânăr, interactiv", a detaliat Carmen Toie,  responsabil recrutare în cadrul unei companii.

Potrivit organizatorilor, cei care au avut cele mai mari șanse să se angajeze au fost, totuşi, candidații cu experiență.

"Angajatorii sunt foarte interesați de candidați care știu deja ce vor, care sunt siguri în ce domenii vor să lucreze, pe ce post", a precizat Corina Brândușan, PR manager al Târgului de Cariere.

Astfel de târguri au mai avut loc sâmbătă și în Cluj, Iași, Sibiu sau Tîrgu Mureș.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri