ÎNOT. Orădeanca Ingrid Huszar, selecționată pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European

Data publicării:
sport Huszar Olimpiada

Campioană a României la cadeți și dublă medaliată la Internaționalele de înot ale României, orădeanca Ingrid Huszar a fost cea mai bună sportivă la categoria 14 ani și în cadrul concursului din localitatea maghiară Gyongyos. Sportiva antrenată de Zsolt Illes a câștigat probele de 50 și 100 de metri bras, 50 și 100 metri liber și 50 de metri fluture și s-a clasat pe locul doi la 50 de metri spate.

Toate aceste rezultate i-au adus înotătoarei de la clubul Crișul confirmarea selecționării sale în lotul național al României pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European.

"După ce a spulberat câteva recorduri naționale, chiar acum am primit un email pentru că va participa la FOTE, ceea ce este o chestie formidabilă pentru noi", a recunoscut Ionel Bungău, directorul CS Crișul Oradea.

Pentru Ingrid Huszar, competiția din Ungaria nu a fost singura din străinătate la care a triumfat în acest an. Orădeanca s-a făcut remarcată în luna martie și la Berlin, competiție la care au fost prezenți peste 1000 de sportivi din Europa

Pe lângă sportiva care în această lună va împlini 14 ani, în Ungaria au mai urcat pe podium Barbara Fila, argint la 50 de metri bras, și Boglarka Kiss, locul trei la 50 de metri spate.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri