Înot pentru cauze nobile. 215 orădeni, printre care şi deţinuţi, au participat la Swimathon 2014

Data publicării:
swimathon7

215 înotători s-au aliniat la startul Swimathonului, un eveniment de strângere de fonduri organizat de Fundaţia Comunitară din Oradea.

Timp de patru ore au înotat pentru a susţine campaniile de strângere de fonduri pentru susținerea unor cauze umanitare ori proiecte. Printre ele "un copil de doi ani cu paralizie cerebrală, care are nevoie de operații și tratament de specialitate, cazul Anei Maria, intens mediatizat în ultimele luni, cazul Mariei, o fată din centrul de plasament, tot cu probleme de sănătate", spune Ovidiu Tirla, manager de proiect.

Mai multe companii din Oradea s-au alăturat evenimentului cu echipe de înotători şi au donat sume importante pentru cauzele pe care le-au susținut.

"Avem o echipă cu 6 înotători, iar la suporteri, avem în jur de 200, 150. Susținem 3 cauze, Maria, Fit Team și Teatrul de Vară", a declarat Ioana Socaciu, director HR-Marketing al unei companii.

"Am venit 19 înotători ca să sprijinim Edu Farm, Tabăra Terapeutică și Festivalul Internațional de Teatru", explică Loredana Totoran, angajată a unei companii.

Cauzele nobile au fost susţinute şi de Penitenciarul Oradea, care a venit la Swimathon cu două echipe:

"Una formată din cadre din penitenciar, băieți cu pregtire fizică, responsabili cu pregătirea fizică, din trupa de mascați câțiva colegi, și o echipă formată din deținuți, oameni care și-au exprimat această dorinţă", susţine Delia Cormoș, psiholog la Penitenciarul Oradea.

Swimathon a fost organizat pentru prima oară în 2009 la Cluj-Napoca, iar acum se desfășoară în șase orașe ale țării. În acest an, la Oradea au fost adunaţi peste 50 de mii de lei pentru cauzele susţinute, dublu faţă de ediţia din 2013.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Róbert Rézműves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri