Întrecerea dobermanilor în Maramureş. Peste 500 de animale au participat la un campionat mondial al cluburilor

Data publicării:
caine doberman

De la pui până la campioni, fiecare câine a încercat să impresioneze juriul şi spectatorii. "Este o expoziţie mai mare decât de obicei; nici la expoziţia mondială nu sunt înscrişi atâţia câini precum la rasa doberman", spune Csaba Andrei Majoros, preşedintele Dobermann Club Romania 

Arbitri din şase ţări, inclusiv România, au acordat puncte fiecărui exemplar. Gâtul arcuit şi lung, pieptul proeminent şi dentiţia completă ori muscatura sunt câteva dintre elementele urmărite la un posibil campion.

"Ce e important la un câine, în primul rând, este impresia de ansamblu. Câinele trebuie să fie armonios, nu trebuie să existe caracteristici diferite. Armonia generală este cea pe care o apreciem mai întâi la câine", explică Howard Rettenbacher, secretarul clubului International Dobermann, Africa de Sud.

Ca să ia startul într-o astfel de competiţie, crescătorii investesc mult timp, mult suflet şi efort financiar. Unii recunosc că banii nu contează când e vorba ca animalul lor să devină cel mai bun.

România s-a clasat pe poziţia a treia a podiumului încă dinainte de startul competiţiei prin numărul mare de exemplare înscrise. Locul doi a fost ocupat de Rusia, iar locul întâi de Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri