IȘJ Bihor | Concluzii după Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Data publicării:
concluzii isj

Cei opt elevi care au obținut media maximă au plasat Bihorul pe locul al treilea în topul județelor cu cei mai mulți elevi de 10 la Bacalaureat. Absolvenți au unor colegii din Oradea, aceștia au contribuit la obținerea celei mai mari rate de promovabilitate din ultimii 5 ani în Bihor. În plus, de această dată, niciun liceu nu a bifat contra-performanța de a nu avea niciun promovat la examenul maturității.

La examenul de Bacalaureat, rata de promovabilitate a fost de 69%, sub cea națională, dar peste cele înregistrate în județ la precedentele patru sesiuni.

"Judeţul Bihor are o creştere, poate cea mai mare creştere din ţară, de 10 procente", a precizat Alin Novac Iuhas, șeful IȘJ Bihor.

400 de note maxime au fost acordate la examenul din acest an, iar opt elevi au obținut 10 pe linie. Trei licee din Oradea - Emanuel, Betel și Friedrich Schiller au avut promovabilitate de 100%. În schimb, la Cadea au trecut examenul maturitații cu puțin peste 14% dintre candidați.

"Îmi place să cred ca implementarea acestui catalog electronic la partea de liceu nu mumai că a scăzut numărul absenţelor, dar a contribuit, spun eu, şi la creşterea nivelului de performanţă", a declarat șeful IȘJ Bihor.

Rezultate îmbucurătoare au fost consemnate și la Evaluarea Națională. În Bihor au fost obținute 100 de note de 10 și niciun elev nu a fost eliminat în timpul examenului.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri