JUDO. Trei orădeni cu gândul la Rio. Judoka orădeni sunt pregătiţi pentru primele lupte din 2016

Data publicării:
sport judo

Laszlo Szöke, Dan Fâşie şi Radu Valentin sunt sportivii care sunt în cărţi pentru calificarea la cea mai prestigioasă competiţie din lume. Asta în ciuda problemelor financiare pe care federaţia de specialitate le traversează.

Având în vedere că federaţia a adoptat o strategie pe care nimeni nu o înţelege - a renunţat la o grămadă de sportivi foarte buni invocând încrederea într-un viitor care nu prea se vede - din acest motiv încercăm să-i susţinem în cursa de calificare", susţine Emil Morar, antrenorul CSM Liberty Oradea.

Primul care va intra în lupta pentru punctele de calificare este Laszlo Sköke. Sportivul de la categoria 66 de kilograme va participa săptămâna viitoare la Cupa Mondială de la Sofia.

„Mă simt destul de pregătit acum. Să vedem ce o să iasă pe săptămâna viitoare. Mi-aş dori primii cinci, măcar", spune Laszlo Szöke, judoka CSM Liberty Oradea.

Peste două săptămâni, Radu Valentin începe şi el ultimul asalt pentru Rio la categoria 90 de kilograme. Sportivul orădean va încerca să cucereascã Parisul cu un rezultat pozitiv la primul Grand-Slam al anului: „Eu sper până în ultimul moment, pentru că acesta este obiectivul meu, calificarea. De la fiecare concurs vreau să obţin maximum."

La nivel de echipe, CSM Liberty Oradea şi-a propuns ca în luna martie să obţină un nou titlu de campioană naţională.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri