La coadă, pentru un post în Poliție. Peste 600 de persoane din Bihor candidează pe 15 locuri de agent

Data publicării:
angajari politie

Nici nu s-a dat bine startul depunerii dosarelor, că la ghișeele inspectoratelor de Poliție s-au prezentat primii candidați la angajare. S-a întâmplat și în Oradea, unde încă din primele două zile s-au primit sute de cereri.

"Îmi place să servesc comunitatea, pentru că îmi place să ajut oamenii."

"Am mai dat și anul trecut pentru școala de poliție de agenți, la Septimiu Mureșan la Cluj. N-a fost să fie. Încercăm și varianta asta."

"Peste 400 de persoane s-au înscris până în prezent pe cele 15 posturi de agent de poliție scoase la concurs pentru a fi încadrate direct în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bihor", a precizat subcomisar Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

În ultima zi de înscrieri numărul candidaților a trecut de 600. Printre ei s-au aflat multe fete, care au recunoscut că-și doresc o carieră în Poliție.

"- Ăsta este visul meu. Vreau să îmi îndeplinesc visul să devin polițistă.
- Nu e prea grea meseria aceasta pentru o domnișoară?
- Nu. Dacă se vrea totul este posibil."

"Am 18 ani, urmează să împlinesc 19. Meseria de polițist mi se pare de viitor. Ai un loc de muncă asigurat, bine plătit și totodată ai un anumit statut în societate."

După încheierea perioadei de înscrieri, candidații vor susține probele sportive și vor fi examinați medical și psihologic. În 14 mai va avea loc examenul scris. Cei care vor promova nu vor putea sa părăsească postul timp de trei ani.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri