La mulţi ani, România! Programul manifestărilor de 1 Decembrie de la Oradea

Data publicării:
1 decembrie Oradea

De Ziua Naţională, festivităţile din acest an sunt organizate în centrul Oradei, la statuia Ostaşului Român şi în Centrul Civic. Manifestările vor cuprinde depuneri de coroane, defilări şi distribuirea a mii de porţii de fasole cu ciolan.

1 decembrie Oradea

Festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României vor începe la ora 11, la Statuia Ostaşului Român. Acolo va avea loc un ceremonial religios şi militar, ce va fi urmat de defilarea detaşamentului de onoare şi onorul muzicii militare.

Prefectul de Bihor va înmâna drapelul naţional şi diploma de excelenţă unor persoane cu rezultate remarcabile în activitate, după care vor fi depuse coroane şi buchete de flori.

Manifestările se vor muta, de la ora 12:30, pe platoul din Centrul Civic, unde orădenii vor urmări urma parada militară cu personal şi tehnică.

După defilarea militarilor, de la ora 13, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor vor fi împărţite 2.700 de porţii de fasole cu ciolan. Acestea au fost pregătite de Primăria locală, în colaborare cu Garnizoana Oradea.

Mâine, de la ora 18, la Teatrul "Regina Maria" din Oradea va avea loc concertul dedicat Zilei Naţionale. Invitaţi sunt Nicolae Furdui Iancu, Grigore Leşe şi Ansamblul "Crişana".

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri