La Oradea a început Festivalul internațional de teatru

Data publicării:
scena teatru in strada

Primii care au deschis festivalul au fost păpușarii și marionetele.

"Tocmai acum în spatele meu începe prima manifestare de stradă din cadrul festivalului de teatru pentru copii Arcadia. A doua ediție care, la rându-i, face parte și e o secțiune a marelui festival de teatru internațional de la Oradea, Festivalul de teatru internațional Oradea", spune Florian Silaghi, actor în cadrul Trupei Arcadia.

"Să nu uitați să fiți copii și să credeți în povești. Nu le dați la o parte! Lăsați calculatoarele, monitoarele tot", ne îndeamnă Rin Tripa, actor în cadrul Trupei Arcadia.

Păpuşile care participă la festival au fost create în România, Cehia sau Turcia. Şi cei mari vor avea parte de un regal al artei dramatice. Festivalul cuprinde atât piese de teatru scurt, cât şi spectacole clasice, premiate în țară și peste hotare.

"Avem 13 locații, de aceea pare că orașul este năpădit de artiști de tot felul. Avem spectacole de stradă, specatacole de pub în sala mare a teatrului și acum pe stradă vor fi multe spectacole dedicate copiilor", explică Mirona Olteanu, reprezentantă a Teatrului Regina Maria.

"Este un fel de reinventare a spațiului public! Spațiul e resacralizat prin teatru, artă în general", consideră un spectator.

Reprezentațiile din cadrul Festivalului de teatru internațional Oradea vor dura până în 12 octombrie.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri