La un pas de moarte. Un agent de pază a fost snopit în bătaie de opt scandalagii

Data publicării:
bataie2

Incidentul s-a produs vineri seara, în fața primăriei din comuna bihoreană Tăuteu. În imagini se vede o mașină din care coboară opt indivizi înarmați cu pari. Aceștia fug după un bărbat și îl lovesc până când omul ramâne nemișcat la pământ.

"Am văzut cum l-au lovit cu parul peste abdomen și apoi în cap, de mai multe ori, lăsându-l la pământ", spune un martor.

Timp de câteva zeci de secunde, nimeni nu se interesează de bărbatul căzut. Acesta este găsit chiar primarul comunei, care trecea întâmplător prin zonă.

"Am văzut un om picat chiar în fața Primăriei, în sânge acolo, parul lângă el. M-am oprit că ce se întâmplă. A venit salvarea dinspre Marghita și a început să-l resuciteze, că deja era inconștient. Era cam un litru jumate de sânge pe jos", îşi aminteşte Nandor Vincze, primarul comunei Tăuteu.

Scandalagiii voiau să se răzbune după ce fuseseră scoși dintr-un local de doi agenți de pază ai unei firme de securitate. Unul dintre ei a reușit să fugă, însă cel de-al doilea, un bărbat în vârstă de 37 de ani, nu a fost la fel de norocos. O ambulanţă aflată în zonă a ajuns la el la doar un minut după agresiune, însă chiar şi aşa medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale agentului de pază.

"Starea pacientului este foarte gravă. A suferit un poliotraumatism prin agresiune cu traumatism cranio cerebral sever, contuzie cerebrală severă, cu leziuni cerebrale, din păcate ireversibile", spune dr. Florian Sabau, medic primar ATI.

Şase dintre agresori au fost identificaţi de poliţişti. Cinci se află în arest, în timp ce trei sunt încă în libertate.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Opt bărbaţi care au provocat scandal în bar, agresând fizic şi verbal clienţii, l-au atacat cu violenţă şi bătut pe stradă cu parii pe un agent al unei firme de pază solicitat la caz, acesta fiind lăsat cu grave leziuni şi inconştient pe stradă", a declarat pentru Digi24 Oradea Cristian Ardelean, purtatorul de cuvânt al Parchetului Bihor

Daca vor fi gasiți vinovați, cei opt agresori ar putea primi pedepse de minimum 12 ani de închisoare.

reporteri: Ariadna Balaian, Laura Breb
operatori: Robert Rezmuves, Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri