Lecție de grație oferită de sute de cai. 10.000 de oameni au asistat la Hortobágy, la Zilele Ecvestre

Data publicării:
cai Ungaria

Demonstraţia cu cinci cai pe care călăreţul îi mână într-un echilibru perfect, cu ajutorul unui bici lung, este una dintre cele mai spectaculoase. În cadrul Zilelor Ecvestre, organizate în localitatea Hortobágy, din Ungaria, spectatorii au putut admira şi reprezentanţia în care caii au fost culcaţi la pământ.

"- Cea mai mare cerere pe care am primit-o vreodată a fost anul trecut de la Prinţul Marocului.
- Ce i-a plăcut prinţului?
- Curajul şi culcatul cailor", spune Gabor Nagy, participant.

"Pentru toţi cei care iubesc caii e o ocazie inedită să vadă atâţia cai împreună. Este foarte interesant să te întâlneşti la asemenea evenimente cu oameni care îndrăgesc caii şi să iei parte la programe atât de frumoase."

Spectacol au făcut şi caii sportivi.

"Mă pregătesc cu foarte mulţi cai pentru aceste concursuri. Noi participăm şi la competiţii internaţionale, unde reprezentăm ţara noastră şi am găsit loc în calendarul nostru să participăm şi la acest concurs. Sunt foarte bucuros să concurez în faţa atâtor oameni şi să primesc aplauzele lor", susţine Gabor Szabo, concurent.

Evenimentul a reunit în arena din Hortobágy peste 300 de cai de diferite rase.

"Este foarte important pentru această parte a ţării, pentru că trebuie să păstrăm vie tradiţia, moştenirea", a explicat Peter Szladek, organizator.

Zilele Ecvestre de la Hortobágy au ajuns în acest an la cea de-a 50-a ediţie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri