Let's do it, Bihor! Peste 4500 de voluntari au ecologizat mai multe zone din judeţ

Data actualizării: Data publicării:
LETS_DO_IT_260916

A fost zi de curățenie, sâmbătă, în toată țara. Ajunsă la a şasea ediţie, campania "Let's do it, Romania!" a strâns zeci de mii de voluntari, care au ecologizat zonele inundate de gunoaie. În Bihor, 4500 de persoane s-au implicat în proiect şi au adunat sute de saci de deşeuri.

Startul acţiunii s-a dat sâmbătă dimineaţa, când sute de voluntari au primit mănușile și sacii menajeri, după care s-au apucat de treabă. Printre ei s-au aflat şi elevi ai liceului "Onisifor Ghibu" din Oradea, care au curăţat malurile pârâului Peţea. În doar câteva minute ei au umplut mai bine de zece saci cu deșeuri.

"- Pur și simplu îmi pare rău că sunt atâția oameni care aruncă mizeria pe jos.
- Ce mesaj ai pentru cei care fac acest lucru?
- Să nu mai aruncați, pentru că în primul rând vă faceți mult rău vouă, dar și orașului", spune Vivien Feher, voluntar.

Cei mai mulți tineri au participat pentru prima dată la o astfel de acțiune.

"E prima dată. Îmi place foarte mult să curăț zonele, nu îmi plac gunoaiele când trec pe lângă ele", spune Carina Groz, voluntar.

"- Unii oameni probabil mă consideră gunoier, dar mie îmi place să ajut natura, este un mediu în care toți trăim.
- Ce ai găsit până acum?
- Am găsit o cadă imensă, peturi aruncate, am găsit un flacon aruncat și acolo, în apă", enumeră Dario Fred.

"Noi dorim să conștientizeze cât este de important să facă și să păstreze curățenia, punându-i să lucreze probabil vor fi mai conștienți că e mai ușor să duci gunoiul la tomberon decât să vină altcineva și să curețe. În total, de la Onisifor Ghibu sunt peste 200 de elevi", a spus Daniela Marinău, profesor la liceul "Onisifor Ghibu" din Oradea.

La acţiunea de ecologizare de sâmbătă au participat peste 4500 de voluntari, împărţiţi în mai multe zone.

"Este un an foarte bun. Anul trecut am avut probleme cu ploile, iar numărul voluntarilor s-a redus foarte mult - în urmă cu trei ani am atins apogeul cu 11.300 de voluntari", a precizat Mihai Pop, coordonatorul acţiunii "Let's do it, Romania" în Bihor.

În acest an Garda de Mediu a somat firmele de salubritate să înceapă de azi colectarea sacilor cu gunoaie strânse de voluntari.

"Let,s do it, Romania!" este considerat cel mai mare proiect de implicare socială organizat în țara noastră. Din 2010 până în prezent, peste 1,2 milioane de voluntari s-au implicat în acţiune şi au adunat peste 24.700 de tone de deșeuri.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri