Liber la ridicarea maşinilor. Din nou

Data publicării:
masini parcare ilegala ridicare mediafax

Maşinile parcate neregulamentar vor putea fi, din nou, ridicate. Printr-o Hotărâre de Guvern emisă astăzi, cei care administrează drumurile publice pot să ridice autoturismele staţionate în locuri nepermise. În acest sens au nevoie de avizul Poliţiei Rutiere.

Totuşi, în cazul în care în vehicul se află o persoană, iar aceasta poate fi observată de poliţistul prezent la faţa locului, procedura va fi întreruptă. Acelaşi lucru este valabil şi dacă proprietarul se prezintă înainte de transportul maşinii către locul de depozitare.

Ridicarea autoturismelor a fost declarată ilegală în iulie 2015 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a decis că aplicarea acestei măsuri nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

"Aşteptăm publicarea hotărârii în Monitorul Oficial (...) ca să vedem normele de aplicare, de când se vor aplica acestea şi cum vom putea pune în practică această hotărâre privind ridicarea autovehiculelor parcate ilegal", a declarat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri