Liberalii, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie

Data publicării:
VO Cupsa

Liberalii agrează decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului privind condiţiile din închisorile româneşti, deoarece obligă statul să rezolve problema suprapopulării şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie.

Deputatul PNL Ioan Cupşa a precizat că hotărârea CEDO îndeamnă la aplicarea unor măsuri alternative de executare a pedepselor şi la simplificarea procedurilor de acces la eliberarea condiţionată.

Cupşa a explicat cã pedepsele au rolul de a reduce pe viitor fenomenul infracţional, însã prevenţia nu se poate face fãrã educaţie.

"Reeducarea nu este posibilã în condiţiile actuale", este convins deputatul. Potrivit lui Ioan Cupşa, parlamentarii PNL au propus acum câteva luni alternative la pedeapsa cu închisoarea. Printre acestea se numãrã executarea pedepselor la domiciliu, executarea fracţionatã a detenţiei şi înlocuirea pedepselor cu munca în folosul comunitãţii.

"Penitenciarele, închisorile, nu sunt pensiuni de domnişoare. Propunem drept măsuri alternative, măsuri de natură judiciară, sunt tot măsuri de executare dar care permit reeducare, păstrează în continuare contactul condamnatului cu societatea. Trebuie sã înţelegeţi cã aceste mãsuri nu-l derobeazã pe condamnat de executarea pedepsei, va fi supus oprobiului public, îi vor fi restrânse drepturi şi libertãţi", consideră deputatul liberal.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri