Localuri închise în Baia Mare. Autorităţile locale au găsit nereguli legate de căile de evacuare

Data publicării:
controale mm

Autorităţile din Baia Mare au verificat avizele de funcţionare ale localurilor din oraş. Cele mai grave probleme au fost legate de căile de evacuare, iar un club a fost închis până la remedierea problemelor.

"Este vorba de o balustradă care nu era... care nu exista în spate pe ieșirea de urgență. Balustrada, chiar acum se efectua, era în lucru. O facem, când este gata îi chemăm pe cei de la ISU să constate dacă totul este în regulă și vom solicita avizul lor pentru redeschiderea clubului", a explicat pentru Digi24 Oradea Florin Vaida, administratorul unui club închis.

Dan Buca, reprezentant al Primăriei Baia Mare: "Practic, etajele unu și doi, cum le vedeți, au niște aspecte betonate care trebuiau să asigure accesul în ambele părți, și în dreapta, și în stânga; ambele sunt închise."

Acestea nu au fost singurele probleme constatate.

"Nu există toalete suficient de mari, nu există acea împărțire între spațiile pentru fumători și pentru nefumători, și, mai mult decât atât, produsele nu sunt ținute în condiții, potrivit legii", a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

"- V-ați așteptat la astfel de controale?
- După ce s-a întâmplat la București? Numai fraierii nu s-au așteptat la controale", spune Valer Paus, administratorul unei firme.

Patronii localurilor au primit un termen de 30 de zile în care trebuie să remedieze problemele găsite. Dacă nu se vor conforma, autorităţile locale spun că le vor anula autorizaţiile. În urma controalelor, inspectorii au găsit şi localuri în regulă.

Controalele autorităţilor vor continua până la mijlocul lunii decembrie.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri