MARAMUREŞ. Adolescent dispărut, căutat de 3 zile

Data actualizării: Data publicării:
baiat

"Ajutați-mă să-mi găsesc copilul!" - este apelul disperat al unei mame din Sighetu Marmației al cărei fiu Adrian, în vârstă de nici 17 ani, este dat dispărut încă de sâmbătă seara. Adolescentul se afla la o cabană din Ocna Șugatag împreună cu niște prieteni. A ieșit din curtea cabanei și de atunci nimeni nu mai știe nimic de el. De aproape 72 de ore tânărul este căutat în continuu, fără niciun rezultat încă.

Acestea sunt ultimele imagini cu Adrian, adolescentul de 17 ani, dispărut fără urmă sâmbăta seara în Ocna Șugatag, județul Maramureș. Cu doar o oră și jumătate înainte de momentul dispariției, tânărul pregătea de zor focul în curtea cabanei unde urma să își petreacă sfârșitul de săptămână alături de câțiva prieteni.

"Am ajuns la ora 7 (n.r. 19) la cabană. Ne-am apucat să pregătim. El s-a dus după lemne de două ori, a făcut focul, a fost totul în regulă. La un moment dat un prieten l-a întrebat unde pleci și a zis că mă întorc după 5 minute. Și atât a fost", povesteşte o prietenă a lui Adrian.

Se întâmpla la ora 21 și 40 de minute. Odată ieșit din curtea cabanei, tânărul (foto jos) a dispărut fără urmă. Nici măcar oamenii care locuiesc în vecinătatea cabanei nu l-au văzut.

adi1
adi1

foto: Facebook

"Sâmbătă seara am stat până târziu afară, până la ora 11 însă nimic, nu l-am observat, nu l-am văzut", spune un localnic.

La momentul dispariției, Adrian era îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurți și pantofi de sport. Nu avea la el nici actele și nici telefonul mobil.

"Nu există nicio explicație dispariția lui, nicio explicație. Era un copil fericit, nu avea niciun motiv de sinucidere, nu avea absolut niciun motiv să plece de la cabană", spune Anișoara Codrea, mama lui Adrian.

De 3 zile adolescentul este căutat fără încetare. Pe ulițele comunei, prin pădurile din zonă, în lacurile din Ocna Sugatag și chiar și în satele învecinate.

"Cu echipe canine din județele învecinate a fost căutat în pădure, în apropiere, de jandarmi, de poliție. Dar nicio urmă, nimic. L-am căutat în lacul ăla mare, lacul Gabor, acum îl căutăm în lacurile astea mai mici, să vedem", spune Ion Berci, pompier civil din Ocna Șugatag.

Marţi, la secția de Poliție din Ocna Șugatag, 3 dintre tinerii care au fost la cabană cu Adrian au fost chemați din nou la declarații.

"Polițiștii maramureșeni, sprijiniți de pompieri și jandarmi, continuă activitățile pentru găsirea tânărului de 17 ani reclamat dispărut din zona Ocna Șugatag", a precizat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Marţi după-amiază mai mulți voluntari, posesori de motociclete și ATV-uri, au căutat pe dealurile din zonă. Mâine o echipă de scafandrii din Mureș va merge în Ocna Șugatag pentru a vedea dacă nu cumva tânărul s-a înecat într-unul dintre cele 3 lacuri din zonă.

"- Astea sunt cele 2 variante pe care le mai cred: e închis undeva sau e mort.
- Și dumneavoastră ce simtiți?
- Simt că trăiește, simt că îl găsesc și trebuie să îl găsim", spune mama tânărului.

Adrian urmează să împlinească 17 ani pe 18 iulie.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri