MARAMUREŞ. Cornuri tari, refuzate în școli

Data actualizării: Data publicării:
cornuri MM

Val de nemulțumiri în Maramureș în primele două zile de distribuire a produselor din programul "Laptele si cornul". Opt școli din Baia Mare și împrejurimi au reclamat calitatea îndoielnică a cornurilor și au refuzat să le distribuie elevilor. De partea cealaltă, reprezentații producătorului își recunosc vina și pun totul pe seama lipsei de experiență a angajaților.

"Acestea sunt cornurile primite ieri (marţi - n.n.). Foarte tari, neconforme, cu data expirării nelizibilă. Tari ca piatra…", a remarcat Marin Borcuţ, directorul Colegiului Economic "Pintea Viteazul" din Cavnic. La şcoala din Maramureş au ajuns încă de luni, în prima zi a programului "Laptele și cornul", 430 de cornuri cu probleme.

"De dimineață, doamna responsabilă pentru ridicarea cornului ne-a sesizat, a sesizat conducerea că cornurile, ceva nu e în regulă cu ele. Copiii le-au refuzat. Într-adevăr, majoritatea erau foarte tari, cu data pentru expirare nu era lizibilă", spune directorul colegiului.

Probleme au fost și în alte 7 școli din județ, printre care și Colegiul Național "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

"Cornurile erau tari, nu știu de câte zile, nu am putut deduce de pe ambalaj și am refuzat să împărțim copiilor aceste cornuri", a declarat Traian Covaciu, directorul colegiului băimărean.

Sesizați de conducerea școlilor, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, ai inspectoratului școlar, DSVSA și ai Protecției Consumatorului au făcut verificări și au luat măsuri.

"Am constatat că ambalajul la unele cornuri era data expirată, celelalte ambalaje erau că nu aveau nici măcar data expirarii, ambalaj deteriorat. Azi am făcut o sesizare, o notificare mai bine spus", a precizat George Moldovan, vicepreședintele CJ Maramureș.

Contactați telefonic de echipa Digi24 din Baia Mare, reprezentanții brutăriei care a produs cornurile își recunosc vina și pun totul pe seama lipsei de experiență a angajaților.

"O parte din lipsa de experiență a personalului ar explica toată treaba asta. Noi, acum două săptămâni am schimbat și un cuptor tot în vederea îmbunătățirii calității", susţine Vasile Pop, administratorul brutăriei reclamate.

46 de mii de elevi din Maramureș beneficiază de programul "Laptele și cornul". Din cei 1,5 milioane lei alocați în acest sens, jumătate ar urma să ajungă, până la finalul anului școlar, în conturile brutăriei reclamate.

Dacă firma nu va remedia problema cornurilor cu probleme, Consiliul Județean Maramureș ia în calcul anularea contractului.

Reporter: Izabela Jurasko / Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri