MARAMUREŞ. 27 de persoane intoxicate cu ciuperci, în weekend

Data actualizării: Data publicării:
ambulante

Sezonul ciupercilor face primele victime în Maramureș. La sfârşit de săptămână, familie întreagă de lângă Sighetu Marmației a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare.

Celor șapte frați, cu vârste cuprinse între 2 și 21 de ani, li s-a făcut rău după ce la cină au mâncat ciuperci culese din pădure. Toţi sunt în prezent sub supraveghere medicală.

"Sunt pacienți cu fenomene digestive debutate după ingestia de ciuperci culese de dânșii din pădure. În momentul de față pacienții sunt stabili din punct de vedere medical. Persistă ușoare fenomene digestive, simptome de greață și vărsătură", a precizat Vlad Bîrle, medic UPU Spitalul Județean Baia Mare.

Tot ca urmare a consumului de ciuperci, alți doi maramureşeni, de 40, respectiv 84 de ani au ajuns la Urgențe. Potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean din Baia Mare, din acelaşi motiv, în timpul weekend-ului alte 20 de persoane au ajuns la Urgenţe. Cele mai multe, 17, provin din mediul rural. După ce au primit ajutor medical, opt persoane au fost externate, două au refuzat internarea, iar cinci au fost internate pe diferite secţii.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri