MARAMUREŞ. O culturã de cannabis a fost găsită de pompierii chemaţi la un incendiu

Data publicării:
canabis ars2

Alarma a fost dată în dimineața zilei de marți, în jurul orei cinci. Un bărbat care locuiește în apropierea halei a observat flăcările și a sunat la pompieri: "Când am deschis uşa am auzit pocnituri ca de artificii. Am fugit până aici jos. Când am văzut fum, am chemat pompierii şi proprietarul, numai proprietarul nu mai vine pe aici."

Ajunşi primii la fața locului, pompierii voluntari din Copalnic Mănăștur au avut parte de o surpriză.

"Am văzut nişte plante, am văzut sistemul ăla de irigare. La început, nevăzând şi nefiind specialist, nu am ştiut exact ce plante au fost; am depistat că ar fi vorba de cannabis", spune Vlad Costin, viceprimarul comunei Copalnic Mănăștur.

"Oamenii legii au găsit aproape 2500 de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, care erau irigate cu ajutorul unui sistem ingenios, confecţionat artizanal şi alimentat cu apă de la un puţ din apropierea clădirii", a relatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Alte patruzeci de kilograme de cannabis măcinat erau pregătite pentru consum. Pompierii au avut nevoie de o oră să stingă incendiul izbucnit din cauza instalației electrice improvizate din hală. Chiar dacă afacerea înflorea sub nasul lor, localnicii nu ştiau nimic despre cultura de canabis ori despre proprietarul clădirii.

"Am 71 de ani, dar nu m-am gândit să fie în satul asta nenorocit aşa ceva."

"Nu cred că îl cunoaşte nimeni din zona asta, însă taxele îi sunt plătite la zi şi am auzit că este cetăţean olandez", susţine Vasile Ştefan Mihalca, primarul comunei Copalnic Mănăștur.

Poliţiștii l-au identificat pe proprietarul halei şi au demarat o ancheta în acest caz. Pentru producerea cannabisului, vinovatii riscă pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Reporter: Anca Deac
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri