MARAMUREȘ | Un polițist de frontieră a refuzat o mită de 500 euro

Data publicării:
MITA CATUSE BANI 22

Un polițist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poienile de sub Munte a refuzat 500 de euro oferiți de un suspect într-un dosar de contrabandă cu țigări. Agentul a informat Direcția Generală Anticorupție, care l-a prins în cursul acestei săptămâni, în flagrant delict, pe cel care a oferit mita.

MITA CATUSE BANI 22

Povestea a început în luna septembrie a acestui an, când ofițerii DGA au fost sesizați de agentul de poliție de frontieră. Acesta susținea că pe 11 iunie, alături de colegii săi, l-a prins pe un maramureșean de 25 de ani, care transporta peste 1300 de țigări de contrabandă cu un autoturism.

Pe numele suspectului a fost deschis un dosar penal, iar pe 14 septembrie a fost chemat la audieri. Atunci, spune agentul, i s-ar cerut să propună o soluție favorabilă în dosarul de contrabandă, iar înschimb urma să primească 200 de euro. Polițistul de frontieră a refuzat și și-a anunțat superiorii și Direcția Generală Anticorupție Maramureș.

„Joi, 15 decembrie, (...suspectul-n.n.) s-a prezentat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte pentru a fi audiat de către agentul de poliție în calitate de inculpat, context în care i-a remis celui din urmă suma de 500 euro, în scopul menționat, echipa operativă, condusă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, intervenind la scurt timp”, a transmis Biroul Informare şi Relaţii Publice din DGA.

Mituitorul a fost reținut pentru 24 de ore pentru dare de mită, iar ulterior a fost arestat pentru 30 de zile.

Anchetatorii au beneficiat de sprijinul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale - Cluj Napoca.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri