MARAMUREŞ. Viceprimarul din Baia Sprie, şef de echipă la un concurs de gătit la ceaun

Data publicării:
ceaun concurs mm

Dacă de Sfânta Maria cei mai mulți s-au relaxat ori au petrecut, alții s-au întrecut într-un concurs de gătit la ceaun. Pentru câteva ore, funcționarii unor instituții din orașul maramureșean Baia Sprie, au dat munca de birou pe cea de bucătari. S-au împărțit în 6 echipe și au pregătit în total aproape 500 de litri de gulaș. Printre concurenți s-a numărat și viceprimarul orașului, desemnat șef de echipă la "gulașul primariei".

Pe Tiberiu Barkoczi, viceprimarul orașului Baia Sprie, l-am găsit învârtind cu o lingură de lemn în cei 80 de litri de bob-gulaș pe care îi pregătea la ceaun, alături echipa sa.

"Fiecare individual își face ceaunul și să vedem la final cine câștigă. Prin acest concurs de gătit ne recreem", spune edilul.

Fiecare din cele 6 echipe înscrise în competiția de gătit a mizat pe propria rețetă de gulaș, dar și pe micile detalii care pot face diferența.

"Important e focul acum și omul care amestecă în el, cel ce pune sarea. Aici sunt foarte mulți care pun câte ceva și sperăm să iasă foarte bun."

"- Care este secretul gulașului dumneavoastră?
- Multă muncă și condimente multe și un pic de pricepere."

Din gulașul pregătit chiar de directorul Căminului de persoane vârstnice Baia Sprie urmau să guste și cei aproape 70 de beneficiari ai instituției.

"Un gulaș pentru cina de seară, ca să simtă și ei că în jurul lor au fost sarbătorilor orașului și vreau să guste și ei o mâncare, o delicatesă", spune Vasile Gherman, directorul căminului.

Bucătarii de ocazie au fost apreciați și de localnici.

"Gustos, foarte bun. Am văzut că e făcut de bărbați, cu atât mai mult."

"Îl văd aici pe domnul fost primar, e cu sorțul inainte, lucrează de zor, alți consilieri, angajați din Primărie. Îi felicit pentru inițiativa asta."

Concursul de gătit la ceaun a făcut parte din manifestările dedicate Zilelor orașului Baia Sprie.

"În cadrul festivalului nostru "Întâlnire la platani" și având în vedere locația superbă în care ne aflăm, parcul vechi al orașului, am considerat că se potrivește cu această locație și un astfel de concurs", a explicat Alin Sebastian Bîrda, primarul din Baia Sprie.

La final, toate cele 6 echipe au fost declarate câștigătoare.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri