Mașini defecte, pericol pe șosele. Jumătate din cele 82.000 de mașini verificate în 2015 au avut probleme tehnice

Data publicării:
control RAR

foto: arhivă

"Avem o acțiune cu domnii de la registrul auto pentru verificarea stării tehnice a autoturismului."

O astfel de întâlnire cu polițiștii și inspectorii Registrului Auto Român au avut anul trecut aproape 82 de mii de autoturisme. Jumătate dintre ele prezentau probleme tehnice. Situația a fost și mai gravă în Bihor, unde din 2500 de vehicule verificate:

"Au avut probleme tehnice 66,29% iar un procent de 1,62%au avut probleme iminente de accident", susţine Dan Crăciun, directorul RAR Bihor.

Cu astfel de autoturisme s-au întâlnit mecanicii RAR Bihor și la ultimul control.

"Joc la rulment. Da, uzură la rulmentul stânga față. Burduful la planetară. În curând ar putea ca să aibă defecțiuni. Nu vă merge în față poziția."

Mecanicii spun că defecțiunile intervin mai ales la sistemul de direcție și sunt cauzate de mai multor factori.

"Vârsta mașinii în primul rând, lipsa de întreținere a mașinii decât când se face ITP la doi ani și infrastructura care o avem noi, din păcate", spune Florin Gaceu, șeful unui service auto.

"Trebuie verificat și drumurile astea... e dezastru, dezastru", spune un şofer.

Statisticile Registrului Auto aratată că un sfert din vehiculele controlate sunt mai vechi de 15 ani. În 2015 au fost descoperite 2332 de mașini fără inspecția tehnică, iar aproape 30 de mii de șoferi au fost sancționați pentru problemele tehnice ale mașinilor pe care le conduceau.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri