Măsuri anti-ambuteiaje lângă Aquapark-ul Nymphaea

Data publicării:
ambuteiaj aquapark

Cei aproape 2.000 de vizitatori care sunt aşteptaţi în fiecare zi din următorul sezon estival la aquapark-ul din Oradea vor aduce nu doar încasări substanţiale, ci şi probleme în trafic. Locuitorii din apropiere spun că numărul mare de maşini poate bloca circulaţia în zonă şi cer edililor să ia măsuri. Aşa că Primăria a hotărât să amenajeze un drum special pentru cei care vin la complexul termal. Constructorii trebuie să termine lucrarea până în vară.

Orădenii care locuiesc în preajma aquapark-ului din oraş spun că şoseaua nu e concepută pentru a face faţă traficului crescut din următorul sezon estival.

"Vor fi ambuteiaje şi vor crea doar neplăceri."

"Se blochează circulaţia şi, în loc să ajungi să intri la aquapark, stai pe drum o oră-două."

"Nu se circulă lejer, aglomeraţie, gropi drumul este strâmt. Dacă s-ar face un drum cu un singur sens sau două drumuri paralele cu sensuri diferite ar fi ok."

La o astfel de modificare s-au gândit şi edilii, care au hotărât să amenajeze un drum de acces special pentru cei care vin către complexul termal.

"Se va amenaja un sens giratoriu undeva la intersecţia dintre Aleea Ştrandului, Strada Codrilor, Strada Olteniei şi Piatra Craiului şi tot acolo va fi amenajată şi o nouă intrare la aquapark", susţine Florin Birta, viceprimar al Oradei.

"Dacă ne aşteptăm la un număr mare de turişti, putem chiar să luăm în considerare că traficul din zona centrală se va putea aglomera şi tocmai de aceea, pentru că ne dorim să nu creem ambuteiaje, vrem să facilităm accesul în zonă", confirmă Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

În zonă vor mai fi amenajate 112 locuri de parcare, astfel că numărul total al acestora va fi de 384. Lucrările de modificare a circulaţiei în preajma aquapark-ului vor costa peste 3 milioane de lei, iar banii vor veni din bugetul local. Lucrările trebuie să fie gata până pe 1 mai 2017, data deschiderii noului sezon estival.

Un alt şantier va fi deschis din faţa magazinului Crişul până lângă Corso.

"În viitor, în vederea realizării obiectivului Pieţii Ferdinand, care va fi transformat şi el în pietonal, încercăm realizarea unui culoar pietonal din Piaţa Unirii până în faţa magazinului Crişul", a anunţat viceprimarul Florin Birta.

Lărgirea trotuarului cu 2 metri şi jumătate şi pavarea zonei cu piatră roşie similară cu cea din Piaţa Unirii vor costa 2,3 milioane de lei. Lucrările vor fi începute în prima parte a anului viitor, când vremea va permite.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri