Mega-tranzacţie în Parcul Industrial din Oradea. O companie americană a cumpărat 24 de hectare cu 2 milioane de euro

Data publicării:
vanzare emerson

Considerată unul dintre cei mai mari investitori din Oradea, compania Emerson şi-a câştigat dreptul de-a cumpăra 24 hectare, pe care şi-a extins producţia, după ce a îndeplinit condiţiile impuse de către municipalitate. Consilierii locali şi-au dat în unanimitate acordul pentru această achiziţie.

"Posibilitatea de a achiziţiona terenul după finalizarea unei părţi din investiţie, şi aici vorbim de o investiţie foarte mare, de 80 de milioane de euro, este o condiţie absolut necesară pentru a atrage investitori, nu este nici pe departe suficientă", susţine Delia Ungur, administratorul Parcului Industrial Oradea.

Nu mai puţin de două milioane de euro va încasa municipalitatea din această tranzacţie.

"Terenul este evaluat la 8 euro pe metrul pătrat înmulţit cu cele peste 254.000 de metri pătraţi, din care se scade redevenţa pe care dânşii au plătit-o, până în acest moment. Suma pe care o va încasa municipiul este undeva la 9,5 milioane de lei", a calculat Eduard Florea, administratorul public al Primăriei Oradea.

Analiştii financiari sunt de părere că prin această mişcare administraţia locală reuşeşte să atragă investitori importanţi, care creează un număr mare de locuri de muncă.

"Primăria Oradea a devenit un jucător consistent şi de temut în ceea ce priveşte piaţa suprafeţelor cu destinaţie industrială şi acest lucru poate nemulţumi pe alţii şi, în acelaşi timp, aduce puncte suplimentare unei administraţii care se străduie să aducă investitori", este de părere Dacian Palladi, analist financiar.

O parte din banii încasaţi din vânzarea terenului din Parcul Industrial au primit deja o destinaţie

"În rectificarea din luna septembrie am cuprins-o pentru că era o urgenţă pentru a asigura achiziţia de combustibil pentru furnizarea energiei termice", susţine Eduard Florea.

Emerson şi-a început activitatea la Oradea, în urmă cu doi ani şi a creat, până acum, sute de locuri de muncă. Firma este specializată în proiectarea și furnizarea de tehnologie și servicii de inginerie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri