Mii de români iau parte anul acesta la Carnavalul de la Veneția

Data publicării:
romani venetia

Carnavalul de la Veneția a atras și în acest an mii de români. Cântăreți ambulanți, fotografi în căutare de instantanee unice sau simpli turiști. Cu toții s-au bucurat de frumusețea și farmecul măștilor venețiene, dar și de atmosfera de sărbătoare din orașul îndrăgostiților.

"Și în acest an Veneția s-a transformat într-un adevărat furnicar și zeci de mii de turiști din întreaga lume sunt prezenți aici, în această perioadă, la celebrul carnaval", a transmis Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

De la Veneția nu au lipsit nici românii. Adela Rusu și Ovidiu Pop, doi fotografi din Oradea, au mers special la carnaval în căutarea instantaneelor perfecte.

"Pentru fotografi, mai ales în perioada aceasta, înseamnă multă culoare, multă agitație și multă energie. Ca fotografi, să avem atâta culoare, atâta agitație, atâta energie e rar de găsit", spune Ovidiu Pop.

"Pe mine cel mai mult m-au interesat frumusețea măștilor, îndrăgostiții pe care i-am vânat și viața, efectiv viața Veneției. Totul e culoare, totul e energie, totul e poveste", completează Adela Rusu.

Luigi Nicolae are 22 de ani și este din Craiova. A studiat Conservatorul la Milano și, de câțiva ani, este nelipsit de la Carnavalul din Veneția, unde cântă pe stradă.

"- Se fac bani din muzica de stradă?
- Se fac, dar nu întotdeauna. Este, să spunem, loz în plic. Astăzi merge, mâine nu merge, nu e spus că merge, dar o fac din pasiune."

Atmosfera de carnaval i-a cucerit și pe turiștii români aflați la Veneția în vacanță.

"Este extraordinar! Veneția, în primul rând. Pe urmă lumea, diversitatea de culori, totul!"

"Superb totul! Neașteptat, mai ales că e pentru prima oară când suntem aici. Am auzit foarte multe despre Veneția, în special despre Carnaval", spune un alt turist.

Tradiționalul Carnaval de la Veneția se va încheia pe 28 februarie.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri