Militari puşi sub control judiciar pentru contrabandă după descinderile DGA

Data publicării:
GettyImages-tigari

Un angajat al Ministerului de Interne şi unul al Ministeului Apărării au fost puşi sub control judiciar în urma descinderilor DGA de joi, din Bihor şi Hunedoara. Cei doi sunt suspectaţi de implicare în contrabandă cu ţigări provenite din Serbia şi Ucraina.

GettyImages-tigarifoto cu caracter ilustrativ

Alături de militari, în acest dosar a mai fost reţinută o persoană, iar alte patru au fost puse sub control judiciar. Măsurile au fost luate după ce joi dimineaţa au fost făcute mai multe percheziţii ale unor locuinţe şi maşini din Bihor şi Hunedoara.

„Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Bihor și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, au efectuat 11 percheziții domiciliare și ale unor autovehicule, în urma cărora a fost identificată și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 228.627 țigarete (11.431 pachete) de contrabandă, 12 kg tutun pentru fumat, precum și 1.600 tuburi pentru încărcat țigarete”, se arată într-un comunicat DGA.

Cu această ocazie, nouă persoane au fost duse la audieri. Percheziţiile au fost realizate cu sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor din Bihor şi al Brigăzii de Operațiuni Speciale Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri