Minerii din Băiţa au renunţat la protest. Ministerul Economiei şi firmele private au ajuns la un acord

Data publicării:
still negocieri mina

În urma şedinţei Consiliului de Administraţie a societății Băiţa Ştei SA, deţinută de statul român, a fost numit un nou director general, care îl înlocuieşte pe Ovidiu Dăescu.

Gabriela Dobrotă, administrator African Resources: "Situația la Băița este calmă. Oamenii au ieșit din subteran, cei de la suprafață au ieșit din greva foamei. Au ieșit și au plecat spre casele lor, bucuroși că în sfârșit cineva i-a ascultat. Din punctul de vedere al oamenilor, aceștia își vor relua activitatea. Acum este un vid de putere, dar probabil mâine sau zilele acestea, noul director general, Iosif Cotoți, se va prezenta și atunci vom începe diligențele pentru repornirea activității de exploatare calcar și documentația pentru asocierea pentru rersursele polimetale."

Protestul de la exploatarea din Băiţa a început săptămâna trecută, când zeci de mineri, dar şi doi directori executivi ai unei firme private, s-au blocat în subteran. Au reacționat astfel faţă de condiţiile de muncă, dar şi din cauza blocajelor birocratice. Minerii şi angajaţii firmei private susţineau atunci că se tem pentru locurile lor de muncă şi că statul român nu le permite exploatarea zăcămintelor din zonă.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri