Ministrul Pădurilor vrea să înfiinţeze un serviciu după modelul SMURD ca să oprească tăierile ilegale

Data publicării:
Dorina Pana

Aflată sâmbătă în vizită la Oradea, Doina Pană spune că cei care ar urma să se ocupe de controale sunt silvicultorii, polițiștii și jandarmii, care vor fi gata să meargă în păduri imediat ce primesc sesizări despre furturile de lemne.

Echipele mixte vor sta pregătite în orice moment, exact așa cum sunt medicii de la SMURD, pentru că tot ce s-a furat din păduri până acum, s-a furat cu acte în regulă.

"În perspectivă, vrem să accesăm fonduri europene pentru pentru un proiect în care să se intervină operativ, adică să ai imagini satelitare în timp real şi echipe mixte exact pe principiul SMURD-ului, adică să fie nu numai silvicul, ci să fie şi jandarmul şi poliţistul şi să intervină operativ încât să-i prindă asupra faptului pe cei care fac acest lucru", a declarat Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

Ministrul mai spune că vrea să implementeze un alt proiect prin care transportatorii de lemne vor fi dotați cu un sistem special de supraveghere, care va genera un cod unic pentru fiecare transport, astfel încât să poată fi controlați în fiecare moment.

Proiectul urmează să fie aprobat în ședința de Guvern de marți.

reporter: Edina Szomoru
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri