Ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, i s-a propus candidatura pe listele PNL Bihor

Data publicării:
Sorin Buse

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, ar putea candida la alegerile parlamentare din iarnă pe listele liberalilor bihoreni. Joi seara, Comitetul Executiv al filialei județene a PNL a decis să-i propună ministrului candidatura, iar între părţi există un acord de principiu. Cu rădăcini în Bihor, Sorin Buşe urmează să facă un anunţ oficial în zilele următoare.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres, ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, ar urma să demisioneze până în jurul datei de 28 octombrie, ca să poată candida la alegerile parlamentare din partea PNL Bihor.
Deocamdată, joi seara Comitetul executiv al filialei judeţene a liberalilor a hotărât să îi propună ministrului candidatura, iar acesta ar fi acceptat "de principiu".

Sorin Buşe s-a făcut remarcat printre bihoreni pentru consecvenţa cu care a urmărit lucrările la autostrada Suplacu de Barcău - Borş şi de pe DN76. De altfel, pe cea din urmă şosea a fost în vizită de mai multe ori şi a recunoscut că starea acesteia a fost unul dintre motivele pentru care a acceptat să preia mandatul la Transporturi.

Şeful de la Transporturi nu s-a ferit să anunţe sancţiuni dure în cazul nerespectării termenelor pentru Autostrada Transilvania.

Actualul ministru al Transporturilor a lăudat activitatea administraţiei conduse de liberalul Ilie Bolojan cu ocazia unei vizite la Oradea, săptămâna trecută. Atunci a fost semnat de către primărie şi CNADNR protocolul pentru centura metropolitană a oraşului, o investiţie de 130 de milioane de euro.

Sorin Buşe are 56 de ani şi a absolvit Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini din Universitatea Politehnică Bucureşti în 1985. Între 1995 şi 2008 a ocupat diferite funcţii în cadrul companiei auto Toyota, iar din 2010 până anul trecut a fost angajatul grupului Renault.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri