Modernizare pe un kilometru pe DN 1, între Oradea și granița cu Ungaria

Data publicării:
BETA borsului

Străinii care intră în România prin vama Borş sunt întâmpinaţi de gropi şi denivelări. Drumul Naţional 1 nu a mai avut parte de modernizări majore de multă vreme şi pentru că este foarte circulată, şoseaua se deteriorează foarte repede. Aproape 3500 de maşini intră în fiecare zi în ţară pe acest tronson de drum.

"Din această toamnă, vom începe reabilitarea unui tronson din Calea Borşului, de 1,2 km, cu o valoare totală de aproximativ 5.479.000 de lei. Pe partea stângă, acolo unde este posibil, va fi prevăzută şi o bandă de urgenţă în scopul degajării părţii carosabile", a precizat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

"Să se facă de aici până în Borş. Sau se face, sau nu se face. Ce suntem noi, jumătate de oameni?", se întreabă un orădean.

Situaţia este total diferită la doar un kilometru de la intrarea în Ungaria. Şoseaua vecinilor maghiari este bine semnalizată, gropile lipsesc, iar parapeţii sunt schimbaţi imediat ce se deteriorează.

Aşa ar dori Primăria Oradea să arate şi tronsonul de la intrarea în ţară, dar deocamdată nu are bani să modernizeze tot drumul. Compania Naţională de Autostrăzi, care răspunde de această şosea, nu a alocat bani pentru refacerea drumului.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Róbert Rézműves
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri