Muncitorii din Parcul Industrial au donat sânge

Data publicării:
muncitori donare sange

Indiferent de postul pe care o ocupă în cadrul companiei, 40 de angajați și-au rupt câteva minute din pauza de masă și au donat sânge. Au făcut-o în cadrul unui laborator mobil, amenajat de asistentele Centrului de Transfuzie Sanguină într-o clădire a firmei.

"Am ales sa donez sânge pentru ca este un gest aparent minor, dar poate sa aiba o importanța majora pentru cei care au nevoie de sângele respectiv. Am mai donat sânge atât aici în cadrul firmei, organizat cât și la centrul de donare", spune Gabriel Popuțe, team leader în cadrul companiei.

"Este a doua oară când ne mobilizăm pentru a încerca să dăruim viață la rândul nostru. Sunt destul de receptivi, împreună facem o echipă care susține astfel de campanii", a observat Anca Chereleu, responsabil de Protecția Muncii în cadrul companiei

Inițiativa firmei de transport din Parcul Industrial este o gură de oxigen pentru Centrul de Transfuzie Sanguină. Acesta se confruntă în perioada verii cu o criză acută de sânge, din cauza lipsei donatorilor.

"Din păcate, numarul donatorilor se împuțineaza chiar la jumatate și cu atât mai mult ne este de folos când suntem invitați la o firmă. Avem mare nevoie de sânge, suntem pe foarte mare minus", spune Beatrice Leahu, psiholog, Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea

Cei care doneaza sânge primesc bonuri în valoare de 65 de lei, o zi liberă și o reducere de 50% la transportul în comun. De această dată, donatorilor li sa măsurat gratuit tensiunea, le-au fost luate probe pentru analize și au primit apă vitaminizată. Procedura poate fi repetată în orice companie unde există cel puțin 30 de donatori disponibili.

În perioada urmatoare angajații Centrului de Transfuzie Sanguina Oradea vor continua campaniile mobile în fiecare oraș din județ.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri