Muzică clasică într-o cantină socială. Momentul, oferit de un grup de tineri care participă la un festival, în Oradea

Data publicării:
muzica

Dacă Alexandru Tomescu a ales să cânte cu o vioară Stradivarius în metrou, grupul de tineri muzicieni veniți în Oradea au ales o cantină socială.

"A fost foarte plăcut, emoționant și cred că și lor le-a plăcut. Am mai cântat în București la cămine, spitale", susţine Gerard Laurențiu Rusu, unul dintre cursanţi.

Momentul artistic a fost una dintre lecțiile predate în cadrul unui festival care se desfășoară pentru prima dată în Oradea. Acesta le e dedicat tinerilor pianiști, dar și iubitorilor de muzică clasică.

"Muzica are un mesaj universal și aduce consolare și eliberare. Unde putem să ne desfășurăm cel mai bine misiunea noastră de artist este acolo unde au nevoie de acest lucru", spune Lavinia Dragoș, organizator al acţiunii.

Concertele în spații neconvenționale sunt pregătite în timpul unor cursuri. Acolo participanţii învață cum e să cânți pentru un zâmbet, nu pentru premii și diplome.

"Este minunat, pentru că sunt foarte motivați. Eu locuiesc în Elveția și oamenii nu sunt așa. O parte dintre ei, bineînțeles", a observat Jean Claude Denervaud, profesor.

"- Am 10 ani și sunt din Timișoara și studiez de 4 ani pianul.
- Ce înseamnă pianul pentru tine?
- Totul", recunoaşte Alice Poenariu, cursantă.

Festivalul solidarității este organizat de fundație Resonnance. Aceasta a fost înființată în Elveția și care își desfășoară activitatea în mai multe țări, printre care și România.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri