Noi destinații externe din Oradea. Barcelona, Londra, Milano și Stuttgart sunt orașele țintă

Data publicării:
curse aeriene externe

Lista cu noile destinații e așteptată atât de bihorenii care se gândesc deja la vacanța de vară, cât și de studenții străini care învață în Oradea.

"Londra, Olanda, Spania."

"Londra, Paris, Roma, Milano, unde sunt comunitățile de români mai mari."

"Când ne întoarcem acasă trebuie să mergem în Timișoara sau în Cluj, iar dacă am zbura de pe Aeroportul din Oradea ar fi mai bine pentru noi, pentru că suntem studenți."

Pe lista propusă de Consiliul Județean Bihor și Aeroportul din Oradea se regăsesc deocamdată:

"Barcelona, da? Nu vă preciez aeroportul. Oricare din jurul acestui perimetru, de aceea vă spuneam. În Anglia vrem să ajungem, în Londra. Sigur că avem în vedere Luton, care toată lumea îl aclamează, sau Manchester. În Italia, să mergem către Milano. În Germania mai mult ca sigur către Stuttgart", a enumerat Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor.

Lista cu destinațiile favorite nu e definitivată. Compania daneză care e intermediarul între autoritățiile române și operatorii aerieni va face o analiză proprie. Până pe 18 mai aceștia vor trebui să anunțe zborurile rămase în cursă. Frecvența către cele 4 destinații va fi de două zboruri pe săptămână. Pentru a se asigura că vor avioanele vor zbura întotdeauna pline, autoritățiile s-au gândit și la înfrățirea Oradei cu orașele spre care vor călători românii.

"Pe motive, pe probleme medicale, pe probleme de agricultură, pe probleme de sport, adică pe orice", spune Gheorghe Pasc, comandantul Aeroportului din Oradea.

Singurele curse confirmate la ora actuală sunt către și dinspre Tel Aviv. Conform graficului aerian, primii turiști ar trebui să ajungă în Oradea, în 21 aprilie. 

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri