Nor gros de fum deasupra Oradei

Data publicării:
CET ORADEA HD

Fumul înecăcios a fost observat dimineaţă de locuitorii cartierului Rogerius.

"Era o dâră de fum gros care mergea înspre nord, atât am văzut când am venit eu dimineaţă aici, era într-adevăr negru."

"Aerul ăla cine îl trage în piept, noi şi inclusiv copiii care sunt în cărucioare."

Reprezentanţii CET susţin că fumul dens a apărut în urma unei defecţiuni apărute la unul dintre cazanele centralei. "La ora 7 dimineaţa s-a produs avaria în partea de presiune, o avarie destul de importantă, la acest moment cazanul funcţionează, dar gazele de ardere ies cumva la nivelul inferior al coşului de fum", a precizat Ionel Stănel Necula, administrator special al CET.

Până la amiază, situaţia a revenit la normal, dar Garda de Mediu Bihor a declanşat verificări. "O echipă de comisari efectuează un control la Electrocentrale Oradea ca urmare a emisiilor şi a emisiilor necontrolate provenite de la această instalaţie. În urma finalizării verificărilor se vor lua măsurile legale ce se impun în acest sens", a declarat Mihaela Monica Crişan, comisar al Gărzii de Mediu Bihor.

Pentru că nu au banii necesari să-l repare, specialiştii de la CET Oradea au decis să închidă definitiv cazanul 4, afectat de avarie. În locul lui, pe timpul verii va funcţiona doar un cazan pe gaz.

Un telespectator Digi24 Oradea, Csaba Kabai, a surprins imaginile care arată amploarea norului de fum aruncat peste Oradea.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi sâmbătă, 2 mai, când un alt nor de fum provenit de la CET Oradea a fost surprins într-o înregistrare video.

Reporter: Anca Deac
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri