Note şi absenţe anunţate prin SMS 

Data publicării:
aplicatie-1

Aplicaţia CARNETTE a fost creată de doi orădeni în urmă cu câţiva ani. Ideea le-a venit după ce în perioada cât erau studenţi nu-şi aflau la timp notele şi absenţele din cauză că orarul la secretariat era prea scurt. Programul celor doi tineri este, de fapt, un catalog online completat de profesori, cu ajutorul căruia părinţii află notele şi absenţele copiilor.

"Părinţii sunt înştiinţaţi în mod instantaneu atât prin SMS, cât şi prin email în clipa când o notă sau o absenţă este introdusă în sistem", a explicat unul dintre dezvoltatori.

De aplicaţia CARNETTE beneficiază părinţii a peste 300 de elevi de la liceul Aurel Lazăr din Oradea.

"Am folosit catalogul online semestrul trecut. Comunicarea dintre noi şi şcoală s-a îmbunătăţit pentru că ştim în acel moment nota mică sau nota mare pe care a luat-o, eventualele absenţe", spune Emil Cuc, părinte.

Şi elevii apreciază aplicaţia: "Pentru anumiţi elevi, cum ar fi cei decăzuţi sau aflaţi în anturaje nepotrivite vârstei lor, e benefic, pentru că astfel află şi părinţii despre notele şi situaţia lor şcolară."

Aplicaţia şi-a arătat în scurt timp utilitatea. Numărul absenţelor nemotivate la liceul orădean a scăzut:

"Chiar rezultatele la învăţătură s-au îmbunătăţit aflând notele. Bineînţeles, părinţii au putut să se ocupe mai eficient de pregătirea lecţiilor propriilor copii", a observat Rodica Juncu, directorul adjunct al Liceului Aurel Lazăr din Oradea.

Catalogul online mai este folosit şi la liceul "Constantin Şerban" din Aleşd.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri