Numărătoare inversă la aquapark-ul din Oradea. Deschiderea complexului termal urmează să aibă loc în luna mai

Data publicării:
aquapark

Lucrările la aqua-parkul Nymphaea au început în primăvara anului trecut, pe locul fostului ştrand municipal din Oradea. Au fost ridicate construcţiile care vor adăposti saunele, bazinul turcesc și zonele agro-alimentare, iar acum muncitorii s-au mutat în interior.

"Se lucrează mai mult la partea de finisaje, ultimele detalii, completări la rigole, la bazine, curățenie. Începem să montăm dotările, mobilă, începem probele la partea de instalații", a detaliat Bogdan Varodi, inginer constructor.

Printre atracțiile complexului se numără toboganele interioare și din exterior, bazinul olimpic și trambulina de sărituri de 10 metri. Aqua-park-ul a fost în așa fel gândit încât să concureze cu cel din stațiunea maghiară Hajduszoboszlo, aflată la mică distanţă de Oradea.

"E o idee bună. Nu mai mergem în Ungaria, venim aici în Oradea, nu?"

"Ne bucurăm că va fi și la noi."

"Mi se pare o idee minunată, așa de distracție."

1000 de persoane vor putea să se bucure zilnic de serviciile oferite în cadrul complexului termal. Ca să le asigure accesul fără probleme, proiectul prevede şi amenajarea străzilor din zonă.

"Lucrăm în prezent și la translatarea drumului din zonă, respectiv Strada Codrilor, lângă calea ferată, unde vom realiza și un sens giratoriu, tocmai pentru că ne dorim să creăm un acces cât mai facil către acest aquapark, motiv pentru care realizăm în zonă pe acea translatarea de drum inclusiv o parcare cu 400 de locuri", a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Valoarea proiectului se ridică la aproape 20 de milioane de euro. Majoritatea banilor provin din fonduri europene.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri