Numere de înmatriculare, pierdute după inundații

Data publicării:
VO numere ploi

Apa din curţi şi beciuri nu a fost singura problemă cu care s-au confruntat orădenii zilele trecute. Mulţi dintre cei care au circulat pe străzile inundate s-au trezit fără plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. Vasile Flore a păţit-o şi el, iar acum îşi încearcă norocul la Poliţia Rutieră Bihor: "Când au fost ploi pe sub pod pe Borșului am pierdut un număr; nu știu din ce cauză cad foarte ușor jos sau apa face să cadă. Caut, văd că sunt multe pierdute; văd că sunt noi pierdute, poate am norocul să le găsesc."

Orădenii au anunţat şi pe Facebook pierderea plăcuţelor, iar mulţi au avut supriza să le şi găsească.

"Şi pe Facebook s-au făcut postări unde și le pot găsi; alții care au găsit le-au predat la Poliție.", spune un şofer.  

Poliţia Rutieră avertizează că circulaţia maşinilor fără numere se pedepseşte cu amenzi de până la 2500 de lei, 6 puncte de penalizare şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare.

-Per total în aceste zile cam câte plăcuțe de înmatriculare au ajus la dumneavoastră?
-Undeva 100 și ceva. Ele s-au adunat într-un număr destul de mare, au fost postate pe Facebook de unii participanți la trafic", completează comisarul-șef Silviu Popa, șeful Biroului Drumuri Naționale din Poliția Rutieră Bihor.

"Cei mai mulți șoferi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare atunci când s-au deplasat în zonele joase ale pasajelor rutiere sau sub poduri acolo unde, în perioada ploilor, apa a băltit mai multă vreme", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi 24 Oradea.

Cei care nu au fost atât de norocoşi să-şi găsească numerele pierdute trebuie să treacă pe la biroul de înmatriculări. Taxa este de 20 de lei, iar proprietarul are nevoie de cartea de identitate a maşinii, certificatul de înmatriculare şi actul de identitate.

Reporteri: Bogdan Costea, Claudiu Mihuţ
Operatori: Robert Rezmuves, Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri